FAQ - Vanliga frågor och svar

Hur mycket bagage får vi ha med på flyget? Kan vi få ett skriftligt förslag på en gruppresa? När måste vi senast beställa resan? Det kan dyka upp många frågor inför en gruppresa eller klassresa, här har vi svarat på de vanligaste frågorna vi brukar få.

Hur mycket bagage får vi ha med på flyget?

För de flesta resor inom Europa är tillåten bagagevikt 20 kg + ca 6 kg handbagage. För resor utanför Europa får man oftast ha med sig lite mer, men detta varierar mellan olika flygbolag så kontakta oss för exakt information inför er resa.

Kan vi få ett skriftligt förslag på en gruppresa?

Ja, det kan ni få. Kontakta KILROY så tar vi fram ett icke bindande reseförslag till er. Ni når oss på telefon 08-402 93 10 eller via mail.

När måste vi senast beställa resan? 

Ju tidigare ni beställer resan desto större möjlighet har vi att ge er exakt de datum och hotell ni vill ha. Vi rekommenderar att ni tar kontakt med oss minst 6 månader i förväg 

Kan ni hjälpa oss att arrangera utflykter och studiebesök på resmålet?

Ja, KILROY arrangerar utflykter och studiebesök på alla destinationer. På de flesta destinationer har vi ett upplevelsepaket, där vi presenterar förslag på utflykter och studiebesök som vi kan arrangera åt er. Om ni har speciella önskemål, tveka inte att kontakta oss så tar vi fram ett förslag år er. 

Måste man ha visum för att resa?

Det är alltid en bra idé att kontakta landets ambassad eller konsulat för att kontrollera vilka regler som gäller. 

Ambassader

Behöver ni komma i kontakt med en specifik ambassad? Vi rekommenderar er att gå in på regeringens hemsida där ni kan få ambassadernas kontaktinformation. www.regeringen.se

Visum

Beroende på vart ni ska med er grupp så kräver vissa länder att ni ska ha ansökt om visum. Information om detta får ni hos landets ambassad.

Svenska medborgare behöver ej visum för att vistas i Schengenområdet*. Om det finns någon i gruppen som inte är svensk medborgare kan särskilda regler gälla. Kontakta ambassaden i god tid för information.

Kontrollera passets giltighetstid i god tid innan utresa.

Vissa länder utanför Schengen kräver att passet ska gälla flera månader efter ankomst till landet.

Vilka vaccinationer behöver vi?

För vissa destinationer behöver ni även vaccinera er. Vi rekommenderar er att gå in på www.vaccinationsguiden.se för mer information. Tänk på att vissa vaccin behöver tas långt i förväg så börja undersöka i god tid om vad som gäller.

Vad är en avbeställningsförsäkring?

En avbeställningsförsäkring täcker kostnader i samband med avbokning innan avresa pga. akut läkardokumenterad sjukdom hos deltagaren eller närmsta familjen.

Bör vi teckna en reseförsäkring?

Vi rekommenderar att ni tecknar en reseförsäkring som komplement till hemförsäkringen. Vi förmedlar reseförsäkringar till våra kunder. Läs mer om försäkringar.

Vad behöver jag tänka över innan jag beställer resan?

Du behöver tänka igenom er budget, vilka krav ni har på resa och inkvartering, samt om ni har några speciella önskemål angående utflykter och studiebesök.

När skall vi betala anmälningsavgiften?

Anmälningsavgiften skall betalas inom 14 dagar från det att ni har mottagit orderbekräftelsen.

Det är första gången vi reser till den här destinationen, vad skall vi göra när vi är där? 

På de flesta av våra destinationer har vi ett Studiematerial som vi sänder till er tillsammans med resedokumenten. I Studiematerialet hittar ni förslag till hur man planerar resan, vecko- och dagsprogram på orten och uppföljningsförslag. Våra beresta reserådgivare bistår gärna med information och tips inför resan.

När får vi våra biljetter?

Vi skickar er biljetter och andra färdhandlingar cirka 3 veckor innan avresa.

Undrar du något mer eller vill få ett kostnadsfritt förslag?
Kontakta KILROY
Kontakt