Klassresor till Washington

Organiserade studiebesök i Washington

Organiserade studiebesök i Washington
KILROY kan hjälpa till att sätta ihop organiserade och relevanta studiebesök i och runtom Washington. Detta kan vara besök på företag, kulturinstitutioner och sevärdheter av olika slag. Vi kan också hjälpa till med praktisk information om t.ex. kollektivtrafiken.

KILROY har ett brett utbud av studiebesök - vi sätter mer än gärna ihop ett program anpassat efter just era behov och önskemål. Här är några exempel på studiebesök i Washington: 

Vita huset

Pga skärpta säkerhetbestämmelser måste utländska medborgare numera ansöka om besök i Vita huset genom sitt lands ambassad (Svenska Ambassaden i Washington). Ansökan måste göras i mycket god tid, minst tre månader i förväg. Den politiska utvecklingen kan också medföra att ändringar, i såväl ansökningsprocedur samt genomförande av ett besök, kan ske med kort varsel. Besökstid: tisdag – lördag kl. 10.00 – 12.00.

FBI – Federal Bureau of Investigation

Gruppen får en genomgång av FBI;s historia och får även möjlighet att besöka några av de laboratorier som används av FBI agenterna använder vid sina efterforskningar. Vill man besöka FBI som en samlad grupp måste ansökan göras i mycket god tid, upp till 12 månader innan ankomst. Den politiska utvecklingen kan även här göra att ändringar i såväl ansökan som besöket kan ske. Besökstid: måndag – fredag kl. 09.00 – 16.30. 

Mountainbiking Sightseeing

En rolig och annorlunda sightseeingtur på mountainbikes. Ett smidig, lättsamt och roligt sätt att ta sig runt i Washington och det ger också en utmärkt möjlighet att komma nära alla sevärdheter. Guide medföljer på rutten. En annorlunda tur som vi varmt rekommenderar! Det finns även olika ”Bike-packages” och man kan även sätta samman sin egen tur utifrån gruppens intresseområden.

US Capitol, Supreme Court, Library of Congress

Heldagstur med buss. Turen startar med besök i U.S Capitol som är huvudsätet för USA;s regering. Rundvandring med besök i bl.a senathuset och representanthuset. Därefter fortsätter turen till Supreme Court (Högsta Domstolen). På första våningen i denna byggnad finns en utsällning som berättar om Högsta Domstolens historia. Det går tyvärr inte att vara med under någon rättegång. Turen går vidare till Library of Congress som med sina 26 miljoner böcker, filmer och dokument är ett av världens största bibliotek.

Embassy Row / Arlington Cemetary

Halvdagstur, ca 4 timmar, med buss. Turen börjar med en rask promenad med guide till Lincoln, Vietnam, Korean och Iwo Jima memorials. Därefter kan man fortsätta till Arlington Memorials och bl.a. besöka president Kennedys grav. Vidare med buss förbi Capitol, Library of Congress och FBI högkvarteret, Vita Huset, Embassy Row, Georgetown och US Navy Memorial. Priset är baserat på 30 personer.

Mount Vernon och Old Town Alexandria

Halvdagstur, ca 4 timmar, med buss. Besök staten Virginia Mount Vernon som var George Washingtons hem. På turen ser vi också Christ Church, den gamla hamnstaden Old Town Alexandria, Fort Washington, Pentagon, och Crystal City VA,

All Day Red Trolley Tour 

Med hop on-hop off spårvagn kan ni själva åka runt och se många av Washingtons sevärdheter i egen takt. Spårvagnen gör stopp vid bestämda monument och ni bestämmer själva om ni vill hoppa av för att ta bilder etc. eller om ni far vidare till nästa stopp utan uppehåll. Hela turen tar 2,5 timme utan stopp. Rutten är följande: Union Station, US Capitol, US Navy Memorial, Planet Hollywood, ESPN Zone, National Museum of Women in the Arts, Chinatown, MCI Center and national Sports Gallery, Fords Theatre, Hard Rock Café, White House, Lincoln/Vietnam/Korean memorials, Arlington Cemetery, Washington Harbour, Georgetown, Embassy Row, Nationall Geographic Mall area, National Air & Space Museum och National Gallery.

The Smithsonian Institution

Ett enormt komplex bestående av 15 muséer varav de flesta ligger på eller i närheten av The Mall. Alla muséer har öppet dagligen, minst kl. 10.00 – 17.30. Fri entré. www.si.edu 

   

Korta beskrivningar av några muséer och sevärdheter 

 

National Air and Space Museum 
6th St & Independence Ave. 10.00 – 17.30 Metro: L´Enfant Plaza Detta är ett av världens mest besökta muséer som bl.a. rymmer bröderna Wrights första flygmaskin, Apollos månlandare och annat från olika rymdfärder.

Arlington National Cemetary
Memorial Drive Dagligen 08.00 – 17.00 Arlington, VA 22211 Över 275.000 soldater och deras familjer vilar på denna gigantiska kyrkogård med sina oändliga rader av vita gravstenar till minne av alla dem som fallit i de olika krig USA har varit involverade i. Bland de kändaste kan nämnas John F Kennedy med familj som har sin egen gravplats där det brinner en evig eld. Ta god tid på er om ni vill gå runt och glöm inte att ta ett översiktskort så ni kan hitta tillbaka till utgången. Villman att detska gå lite fortarekan man ta en tur med den blå ”tourmobile” som utgår från Arlington Cemetary Visitors Center.

Lincoln Memorial 
Västra änden av The Mall 08.00 – 24.00 Fri entré Mitt i detta marmortempel tronar en staty av president Abraham Lincoln och vid sidan av kan man läsa texten från det berömda Gettysburgtalet från 1863. Monumentet är också känt för det berömda talet som Martin Luther King Jr 1963 höll på trappan ”I have a dream…”

Korean War Veterans Memorial och Vietnam Veteran Memorial 
Nedanför Lincoln Memorial på var sida om ”Reflecting Pool” står de två minnesmärkena över Korea- respektive Vietnamkriget. På Korean Veteran Memorial står det 19 statyer i rostfritt stål gjorda av krigsveteranen Frank Gaylord. På Vietnam Veteran Memorial har man ställt två svarta granitmurar med namnen på alla dem som stupade under Vietnamnkriget i kronologisk ordning från dödsfallet.

Washington Monument
Mitt på The Mall Dagligen 08.00 – 24.00 En 555 fot hög obelisk, byggd till minnet av landets första president och huvudstadens födelse. Med hiss kan man komma upp i toppen av obelisken och se observatoriet och den spektakulära utsikten. Detta är mycket populärt så var beredd på att det är lång kö eller boka några dagar i förväg.

Library of Congress
10 First st. måndag – onsdag 10.00 – 17.00. Metro: Capitol South Ett av världens största bibliotek med ca 120 miljoner böcker, tidskrifter, fotografier, film, skulpturer mm fördelat på tre byggnader. Den mest spännande byggnaden – Jefferson Building – har ett avvärldens tre bevarade pergamentkopior av Gutenberg Bibeln. Den stora, flotta läsesalen kan endast besökas om man har beställt lästid eller guidad rundvisning. www.loc.gov

Navy museum
Washington Navy Yard,öppet måndag – fredag 09.00 – 16.00. Metro: Eastern Market lördag – söndag 10.00 – 17.00 Museet ligger i en gammal vapenfabrik och visar gamla såväl som nya fartygsmodeller, samt en stor samling militära effekter såsom uniformer, vapen, medaljer mm. Dessutom kan man titta genom ett ubåtsperiskop. www.history.navy.mil 

International Spy Museum  
800 F St. NW Dagligen 10.00 – 18.00 Metro: Gallery PlaceChinatown eller National Archives/Navy Memorial Lär om varför man blir spion. Se hur man förklär sig, gör hemliga tecken, knackar i kod och gömmer sig. Museet berättarhistorier om kända och okända spioner av vilka några har opererat under krig. Ett intressant, lärorikt och udda besök! www.spymuseum.org/visit/  

       

Skolbesök 

     

Georgetown University 
Är ett av USA;s mest prestigefulla universitet. Grundat 1789 som det första katolska universitet men har idag studenter av alla olika trosriktningar och från över 100 olika länder. Såväl elever som lärare är mycket intresserade att möta studenter från andra länder och välkomnar därför gärna studiebesökare. Besöket börjar med en presentation av universitetet och följs därefter av studie-och fritidsutbud samt en rundvandring med möjlighet att möta elever eller deltaga i en lektion/föreläsning. Besöket kan avslutas med lunch på universitetets lokala pub.

Maryland University och Baltimore 
Universitetet ligger nära Baltimore och är ett av USA;s största. Besöket startar med ett informationsmöte om vilka studier som erbjuds, hur man ansöker till universitetet och om campuslivet. Därefter blir det rundvandring med en elev som studerar på universitetet och ni får se hur studenterna bor samt vilka faciliteter som finns. Besöket tar ca 1,5 timme. Besöket är upplagt som en heldagsutflykt i kombination med ett besök i Baltimore. Körtid till universitetet från Washington är ca 1 timme och vi rekommenderar att man kombinerar besöket med en utflykt till Baltimore. Baltimore var tidigare känd som en trist och sliten hamn- industristad men under senare år har nästan hela stadskärnan renoverats, inte minst hamnkvarteren, och är numer charmerande och lockar många besökare. 

 

Få ett kostnadsfritt förslag på studiebesök i Washington!
Kontakta KILROY

 

Kontakt