Klassresor till New York

Organiserade studiebesök i New York

Organiserade studiebesök i New York
KILROY kan hjälpa till att sätta ihop organiserade och relevanta studiebesök i och runtom New York. Detta kan vara besök på företag, kulturinstitutioner och sevärdheter av olika slag. Vi kan också hjälpa till med praktisk information om t.ex. kollektivtrafiken.

KILROY har ett brett utbud av studiebesök - vi sätter mer än gärna ihop ett program anpassat efter just era behov och önskemål. Här är några exempel på studiebesök i New York: 

Voices of the people - Community Art Tour

Denna tur erbjuder en unik konstupplevelse i New York. Målningar på allmänna ytor är en 1000-årig konstform och i New Yorks förorter hålls denna tradition levande genom stora spray- och handmålade konstverk på husväggarna - murals. På denna tur besöks 12-15st olika ”murals” i Bronx, Harlem, nedre Manhattan och Brooklyn.

Turen ger en god inblick i graffitins utveckling och andra väggmålningar, från ”tags” i tunnelbanan till detaljerade berättelsemålningar och minnesväggar. Turen leds av två guider, dels en som berättar om de olika stadsdelarna, dels en konstguide som är en professionell muralmålare.

Turen tar 4-5 timmar och är givande för såväl konst- som samhällsstuderande och tar emot grupper om minst 20 och max 31 personer.

Notorius Neighbourhoods and Night Court Tour

Även denna tur är en blandning av sightseeing och studiebesök. Turen går med buss och startar tex vid "Hells Kitchen"och kör därefter till "Alphabet city", "Tompkins Square park" och "Washington Square park". Det är de område varifrån offren och de kriminella som ni ser i "Night Court" kommer från. Själva sightseeingturen tar ca 2–3 timmar. Efter detta åker ni till domstolen, "Night court", för kvällens förhör. Där tas såväl rån som inbrott upp, beroende på vilka förbrytare polisen arresterat. Hela turen tar ca 5 timmar och den tar emot grupper om minst 20 personer.

Guardian Angels

Det är också möjligt att göra sightseeingturen som ovanstående men på dagen och utan Night Court. I stället besöker ni "Guardian Angels" huvudkvarterer i N.Y och får en föreläsning om vad de gör för att förebygga kriminaliteten i området.

Utöver detta förväntas det att gruppen ger $100 till Guardian Angels för deras frivilliga arbete.

Broadway Class room

En upplevelse utöver det vanliga! Vill ni se en Broadwaypjäs får ni inte missa att kombinera detta med en workshop. Tillsammans med en professionell skådespelare lär ni er temat och historien bakom pjäsen. Ni deltar aktivt med sång, dans och musik.

Läs mer om pågående workshops på: www.broadwayclassroom.com.

Skolbesök

Besök en skola med jämnåriga elever. Ni får möjlighet att se och jämföra skillnaden mellan svenska och amerikanska skolor. Möjligheten är störst att arrangera ett skolbesök i förorterna.

U.S. Military Academy at West Point

"United States Military Academy" på West Point ligger vid Bear Mountain. På akademin får ni en 1½ timmes lång rundvandring och får insikt i den träning amerikanska militären får. På hemvägen stannar ni vid det stora köpcentret "Woodbury Commons”. Turen tar ca 6 timmar. 

 

AND BEYOND – UPPLEVELSER I OCH UTANFOR NEW YORK

 

City Sampler

Denna tur bjuder på allt du bör se av Manhattan. Turen tar ca 4 timmar och startar vid Lincoln Center. Härefter åker ni till Columbus Circle, Times Square, Rockefeller Center, Radio City Music Hall och Fifth Avenue, vidare till FN:s högkvarter, Chryslerbyggnaden och Empire State Building. Ni promenerar till Battery park, New York Harbour därifrån man ser Frihetsgudinnan på avstånd. På vägen upplever ni även de olika kulturerna i China Town samt Little Italy. Minimum 15 personer. 

Double Decker “hop on hop off”

En sightseeing med de röda dubbeldäckarna kör runt till de största sevärdheterna på Manhattan. Ni har möjlighet att hoppa av och på där bussen stannar, för att senare ta nästa ”hop on and off” buss. Biljetten är giltig i 48 timmar och det finns 4 olika turer att väja mellan. Utgår från Gray Line Visitors Center , 777 8th Ave. (mellan 47th och 48th Street)

Circle Line båttur

På denna 3 timmars båttur ”Full Island Cruise” får ni möjlighet att se Manhattan från vattnet. Ni åker förbi Frihetsgudinnan, det stora Yachtområdet, Brooklyn Bridge m.fl. Circle Line Cruises, Pier 83, West 42nd Street.

The night tour

En tur som ger dig möjlighet att se stadens höjdpunkter upplyst i nattljus. Se Frihetsgudinnan spegla sig i New York Harbour och den vackra kvällsutsikten från Verrazano Bridge till Empire State Building. Med buss körs ni via Lincoln Center nerför 5th Avenue, runt Rockfeller Center, sedan vidare till Broadway. Tillfälle för flanering ges genom det berömda Brooklyn Heights med sina vackra 1800-talsbyggnader. Minimum 15 personer 

Brooklyn

Denna 4-timmarstur med buss tar er till New Yorks äldsta förort – Brooklyn. Ni kör genom Greenpoint, Williamsburg, ortodox-judiska kvarter, afroamerikanska områden samt går en tur vid Coney Island. Minimum 15 personer.

Bronx

Åk på busstur med Joshua som är uppvuxen och bosatt i Bronx, New York’s största stadsdel. Under vägen får ni uppleva alla de olika kulturer och etniska grupper som bosatt sig där. Om turen går på dagen kan ni stanna till på en lokal restaurang/kafé. Om turen går på kvällen kan ni avsluta med ett besök på Night Court. Turen tar ca 4 timmar. Minimum 15 personer.

Harlem

En 2 timmars sightseeing i Harlem med buss. På denna tur får ni information om Harlems historia samt de sociala problem stadsdelen slåss mot. Sker turen en söndag avslutar ni den i en av Harlems många gospelkyrkor, gospel är en stor del av de afroamerikanskas liv. Går turen en måndag eller onsdagkväll avslutas den i en av Harlems jazzklubbar. Minimum 15 personer.

Central Park Movie Sites

Guidad promenad i Central Park där guiden visar var olika filmscener tagits (parken har förekommit i fler än 200 filmer) och berättar om filmer, TV-serier och också allmänt om parken. Central Park ligger mitt på Manhattan och är 4 km lång. Turen tar ca två timmar och bekväma promenadvänliga skor rekommenderas! För den filmintresserad kan liknade turer göras med buss på andra teman: Soprano Sites Sex and the City Hotspots New York TV and Movie Sites (kan kombineras med en ½-dags workshop där gruppen får göra en kort egen film.

Frihetsgudinnan (Statue of Liberty)

Färja från Battery Park Subway: South Ferry Öppettid: Dagligen kl. 09.30-17.00 Statyn var en gåva från Frankrike för USA's 100 åriga självständighet år 1886 och blev för många invandrare en symbol över frihetens och möjligheternas land. Statyn väger 225 ton och är 46 meter hög. Sedan 11 september 2001 kan man inte längre komma upp i frihetsgudinnan, med ett Monument Pass kommer man in i nederdelen av statyn och upp till pidestalens topp.

Under sommarmånaderna och helger kan det vara värt att förboka färjebiljetten (förköpsavgift USD ca 2.00) och på så sätt få sin biljett. Från sommaren 2009 går det igen att besöka kronan (354 trappsteg upp och ned). För att även besöka kronan är biljetten något dyrare. Bokas on-line www.statueoflibertytickets.com Säkerhetskontrollerna är omfattande så ha inga tider att passa den här dagen.

Ellis Island

 • Färja från Battery Park
 • Öppettid: Dagligen kl. 09.30-17.00

Ett spännande museum beläget vid inloppet till New York. Det var här alla europeiska invandrare skulle passera innan de fick lov att komma in i det förlovade landet. Invandrarna kontrollerades av läkare – på mer eller mindre behagliga vis – för att upptäcka smittsamma sjukdomar m.m. De som inte accepterades av läkarna skickades direkt hem till Europa. År 1990 ”återöppnade” ön som ett otroligt spännande museum, verkligen värt ett besök. Kom ihåg att titta efter invandrade förfäder på muren bakom Ellis Island-museet!

Empire State Building

 • Hörnet av 5th Ave och 34th St.
 • Subway: 34th St.
 • Öppet: dagligen kl. 08.00 – 02.00. Sista hissen upp går 01.15.

Byggnaden är 381 meter högoch har 102 våningar. När Empire State Building stod färdig 1931 var den världens högsta byggnad. Från Empire State Building erbjuds en fantastisk utsikt över hela Manhattan! Tips, på kvällen är köerna mycket mindre och du har hela det glittrande Broadway att beundra!

FN-byggnaden

 • 1 Dag Hammarskjold Plaza, First Avenue mellan 42nd & 48th Street.
 • Visitors entrance: First Avenue at 46th Street.
 • Öppet: måndag-fredag kl. 09.45-16.45, guidad visning tar ca 45 minuter.
 • Vissa helgdagar stängt, se www.un.org för detaljerad information.
 • Subway: linje 4,5,6, & 7 till Grand Central Station.

FN är väl värt ett besök under er resa. Representanter från i stort sett hela världen samlas för att diskutera aktuella politiska konflikter i världen m.m. Det är en vackert utsmyckad byggnad med många konstverk som ram runt det internationella samarbetet. Sevärt är Generalförsamlingen, Säkerhetsrådet, Fredsklockan, Reclining Figure m.m. www.un.org

Rockefeller Center

Från 5th Ave. mellan 49th St. och 50th St. Subway: Rockefeller Center Centret är känt för sin skridskobana och stadens julgran men det är inte bara på vintern som det är aktivitet vid Rockefeller Center. Komplexet består av 19 skyskrapor och omfattar ca 1200 firmor med 65.000 anställda. Underjordiska gator med butiker och restauranger binder ihop byggnaderna.

5th Avenue

Denna världsberömda gata är fylld av exklusiva butiker såsom Cartier, Tiffany, Gucci och Sachs. Det är det senaste inom mode som är utställt i skyltfönstren och priserna är också därefter, en lyxig upplevelse!

Guggenheim

 • 1071 5th Avenue / 89th Street
 • Öppet: söndag-onsdag och fredag kl. 10.00-17.45, lördag kl. 10.00-19.45. Torsdagar stängt.
 • Subway: 4,5 eller 6 till 86th Street.

Byggnaden i sig är ett mästerverk som utifrån liknar ett snigelhus. Muséet har varierande specialutställningar samt en permanent utsällning med många kända konstnärer som bl.a Chagall, Kandinsky, Klee, Picasso och Van Gogh.

Ground Zero

Platsen där World Trade Center låg före terrordådet den 11 september 2001. Det liknar en stor byggplats och på staketet runt platsen hänger minnestavlor med namnen på dem som omkom denna tragiska dag.

Washington

Avfärd tidigt på morgonen söderut, genom New Jersey, Pennsylvania, Delaware och Maryland på vägen till USA:s huvudstad Washington D.C. Frukost kan intas längs vägen efter överenskommelse. Ni anländer till Washington i tid för att kunna se vaktskiftet vid John F. Kennedys grav på Arlington kyrkogård. Sedan har ni dagen till eget förfogande i huvudstaden, promenera till Washington Mall mellan Lincoln Memorial och The Washington monument, shopping mm.

Det finns sightseeing med hop on/hop-off för den som vill vila benen eller kanske en guidad cykeltur runt the Mall (Bike the Sites)! Försök även att hinna med ett besök på Union Station innan bussen kör tillbaka till hotellet i New York igen.

Valskådarsafari

En heldagstur då ni åker 4 timmar upp till Nordkusten till Cape Cod. Här stiger ni ombord på ”Captain Jack´s Whale Watch Tour”. Båten tar er på en 3 timmars seglats längs New Englands kust där ni får möjlighet att se valar i dess rätta element. På turen tillbaks till NY finns det möjlighet att stanna vid en av de stora “outlets”, allt efter gruppens önskemål. Turen tar totalt ca 11 timmar.

Amishkulturen

Denna heldagsutflykt ger möjlighet att komma en bit utanför NY med start tidigt på morgonen. Under turen ut till Lancaster Pennsylvania kommer man att stanna för att äta frukost (inkl. i priset). Lancaster Pennsylvania är hemvist för den största Amishförsamlingen i världen. Här har ni möjlighet att besöka en Amishgård samt få rundvisning i området där ni kommer att se det traditionella och ofta mycket enkla sättet som detta folk lever på. Turen varar totalt ca 8 timmar.

Få ett kostnadsfritt förslag på studiebesök i New York!
Kontakta KILROY

 

Kontakt