Klassresor till Chicago

Chicago - Navy Pier
 

Klassresor till Chicago

Chicago som fått smeknamnet ”the windy city” är USA´s tredje största stad och ligger vackert belägen vid den sydliga delen av Michigansjön i delstaten Illinois. Staden har otroligt mycket att erbjuda på en klassresa och lockar med allt från vacker arkitektur, världsberömda museer, exklusiv shopping, , charmiga jazz- och bluesklubbar samt vackra parker och grönområden.

Historia och gangsterfeeling

Förutom att vara födelseplatsen för modern jazz har Chicagos ett rykte att vara en gangsterstad. Även om maffians närvaro har minskat sedan Chicagos våldsamma rykte under 1900-talet är det än idag lätt att föreställa sig den mystiska atmosfären med cigarrök, tjusiga hattar och skumma affärer från förr. Den ökända ganstertiden från 20- & 30-talet lever smått kvar i vissa stadsdelar.

Överväldigande arkitektur

Samtidigt som stadens historia speglas av i stadens atmosfär är vissa stadsdelar oerhört moderna med ståtliga skyskrapor och imponerande arkitektur. Chicagos skyline är t.o.m. den högsta i världen och upplevs bäst från någon av de informativa båtturerna på Chicagofloden.

Förutom fantastisk arkitektur finn det även pittoreska kyrkor, häftiga museum och enastående parker i Chicago. Särskilt värt att nämna är Grant Park och Millenium Park som både bjuder på en härlig grönska och en härlig storstadsatmosfär med en fantastisk utsikt över Chicagos mäktiga skyline.

The Loop

Stadens fascinerande tunnelbana, även kallad ”L-train” är inget vanligt tåg- eller tunnelbanesystem som finns i många andra amerikanska städer. Detta högbanesystem går högt över chicagobornas huvud och är mest känd för den klassiska öglan, The Loop, i Downtown Chicago. Högbanan som är från år 1892 har stått som bakgrund i många filmer såsom Jagad, The Sting, The Blues Brothers och Ocean's Eleven.

Höjdpunkter i Chicago

Höjpunkter att se och uppleva på en klassresa i Chicago:

  • Navy Pier
  • Art Institute of Chicago
  • Millennium Park
  • Wrigley Field
  • Willis Tower
  • Museum of Science and Industry
  • John Hancock Center
  • Lincoln Park
  • Field Museum of Natural History
  • Michigan Avenue och the Magnificent Mile 

 

With an ISIC you get access to student benefits and discountsInternational Student Identity Card (ISIC) i Boston

Med ett ISIC-kort kommer studenterna att få tillgång till massor av studentrabatter under klassresan. Kontakta KILROY för att få en offert på ISIC-kort till hela gruppen.
 

Undrar du något?
Mejla oss
Få ett kostnadsfritt förslag!
Kontakta oss

 

Kontakt