Klassresor till Hamburg

Besök Rådhusplatsen, City Hall Square, på klassresan till Hamburg.
 

Klassresor till Hamburg - Hamnstad med full fart

Cirka 150 km från hamnen i Puttgarten finner man Tysklands näst största stad Hamburg. Staden ligger vackert belägen vid Elbe, en av de större floderna i Centraleuropa, med härliga friluftsområden och sjöar. En storstad fylld med spännande upplevelser som passar alla!

Hamnstaden Hamburg var en av de städer i Tyskland som blev mest skadad under andra världskriget vilket idag innebär att staden består av mestadels nya byggnader och arkitektur.

Hamburg - en stad med mycket att bjuda på

Hamburg har väldigt mycket att bjuda på. Hamnen är Tysklands största tack vare stadens goda placering vid floden Elbe. Till skillnad från andra hamnstäder som London och New York är det full fart i denna hamnmiljö.

Flera grönområden omringar denna vackra stad och placeringen kring den stora floden har gjort att Hamburg har fler broar än Venedig, Amsterdam och London tillsammans. Fler än 2500 stycken för att vara exakt! Detta bildar en spännande och avslappnande miljö. Dessutom har Hamburg ett utmärkt transportsystem och kollektivtrafik. 

Upplev historiens vingslag på er skolresa till Hamburg

På en klassresa eller gruppresa till Hamburg kan ett att besök till den ryska ubåten, U434, vara väldigt intressant. Ubåten gjordes om till ett museum 2002. Att besöka koncentrationslägret Neuengamme är också ett absolut måste. Upp emot 45,000 personer miste sina liv här under andra världskriget, ett skräckinjagande och fruktansvärt minne som står kvar idag från dåtidens Nazi-Tyskland. 

Imponerande tunnlar och musikupplevelser i Hamburg

Har man tid över är ett tips att åka till den lilla den fashionabla stadsdelen Blankenese vid början av Hamburgs hamn, med utsikt över den imponerande floden. Blankenese var till början en liten fiskeby som idag är mest känd för sin vackra strand.

Eller vad sägs om en promenad under floden i den gamla Elbe-tunneln? Tunneln byggdes 1911 och fungerar fortfarande som vandringsled mellan de två sidorna av vattnet.

När det kommer till underhållnings så ligger Hamburg definitivt i framkant och kan briljera som norra europas musikalstad nummer 1. Här kan du uppleva massvis av underhållande musikaler. Så vad väntar ni på? Välj Hamburg som nästa resemål för klass- eller gruppresan.

Undrar du något?
Mejla oss
Få ett kostnadsfritt förslag!
Kontakta oss

  

Kontakt