Klassresor till Amsterdam

Studiebesök i Amsterdam

Studiebesök i Amsterdam
KILROY kan hjälpa till att sätta ihop organiserade och relevanta studiebesök i och runtom Amsterdam. Detta kan vara besök på företag, kulturinstitutioner och sevärdheter av olika slag. Vi kan också hjälpa till med praktisk information om t.ex. kollektivtrafiken.

KILROY har ett brett utbud av studiebesök - vi sätter mer än gärna ihop ett program anpassat efter just era behov och önskemål. Här är några exempel på studiebesök i Amsterdam:

Rijksmuseum

Stadhouderskade 42 Öppettider: dagligen 09.00 – 18.00 (25/12 till 17:00 och 1/1 stängt) www.rijksmuseum.nl Museet har en stor och varierad samling av konstföremål. Det grundades i Haag år 1800 och flyttades till Amsterdam år 1808. Det inrymdes då i det kungliga slottet där Ludvig Bonaparte bodde. Han var mycket konstintresserad och utökade samlingen betydligt. Man beslöt att låta bygga ett nationalmuseum och Rijksmuseum stod klart år 1885, ritat av arkitekt P.J.H. Cuypers. Ett av de mest berömda verken på Rijksmuseum är Rembrandts “Nattvakten”, många andra målningar finns representerade tillsammans med verk av andra stora holländska konstnärer.

Van Gogh museum Paulus Potterstraat 7 Öppettider: dagligen 10.00 – 18.00 (fredagar till 22:00 1/1 stängt) www.vangoghmuseum.nl Museet invigdes 1973 och ritades av arkitekten Gerrit Rietveld. Det innehåller över 200 målningar, 500 skisser. Här finns även personliga brev och ägodelar utställda, bl.a. Van Gogh’s berömda oljemålning “Solrosor”.

Rembrandts hus

Jodenbreestraat 4-6 Öppettider: dagligen 10.00 – 17.00. (nyårsdagen stängt) www.rembrandthuis.nl Huset där Rembrandt bodde och arbetade mellan år 1639-1658. Huset är nu omgjort till museum, och över 250 originalmålningar och personliga ägodelar finns samlade här.

Heineken Experience

Stadhouderskade 78 Öppettider: dagligen 11:00 – 19:00 Heineken experience är i ett före detta bryggeri i centrala Amsterdam. Bryggeriet byggdes år 1867 av grundaren till Heineken. Många miljoner liter av Heineken har bryggts här fram till 1988 då bryggeriet i Zoeterwoude tog över produktionen från Amsterdam. Under ert besök får ni en bra inblick i produktionen av en Heineken, från malt till det färdiga ölet. Besöket avlutas i bryggeriets egna bar med en Heineken.

Gassan Diamonds

Nieuwe Uilenburgerstraat 173 – 175 Öppettider: 09.00-17.00 varje dag. Vad sägs om en guidad tur bland diamanter. På Gassan Diamonds får gruppen se hur diamanter och briljanter kommer till, vart man hittar dem och hur bedömningen av värdet på diamanter går till. Efter en rundtur så får gruppen även se på några fina exemplar av diamanter. Rundturen med visning av diamanter tar ca 90 minuter.

Klassisk kanaltur

Oosterdokkade, Lovers boat Avgångar mellan: 10.00 till 17.00 varje dag (nov – mar), 09.30 till 22.00 övriga året. Holland är kanalernas land, och är ni i Amsterdam hör det till att koppla av med en liten båttur. Turen tar 75 minuter och ni passerar några av Hollands äldsta och mest sevärda hus samt många husbåtar och flera av stadens museum. Under båtturen berättar en bandinspelning om Amsterdams historia och om olika sevärdheter som passeras.

Cykeltur

Ett snabbt och roligt sätt att lära känna Amsterdam är att med hjälp av en guide cykla runt staden. Stadens alla olika delar inklusive de judiska kvarteren, gamla stan och Vondelpark kommer att passeras via de karaktäristiska kanalerna och de trånga gatorna.

Stora Hollandturen

Under utflyktens 8 timmar upplever ni det vackra Holland. Turen börjar i Aalsmeer på den stora blomsterauktionen. Därefter besöks en keramisk verkstad i Delft berömt för sitt porslin. Turen fortsätter till Rotterdam en av världens största hamnar och sedan vidare till Haag där ni passerar ”Haagdomstolen” och parlamentsbyggnaderna. Miniatyrstaden Madurodam visar hela Holland i en 1:25 skala med kanaler, väderkvarnar mm.

Ajax-Museum

Arena Boulevard 3 Öppettider: måndag – söndag 10.00 – 17.00. Stängt vid hemmamatcher. www.ajax.nl I det nya Ajaxmuseet visas klubbens historia, fotografier och priser som klubben vunnit. Den guidade turen tar ca 90 minuter. Är gruppen under 30 personer och vill ha tillgång till egen guide så blir priset detsamma som att betala för 30 personer.

Blomstermarknad

Säger man Holland tänker de flesta på träskor och kvarnar men främst kanske på tulpaner. Blomstermarknaden i Aalkmar ger en uppfattning om de enorma mängder blommar som exporteras i världen. Auktionerna äger rum tidigt på morgonen och är väl värt ett besök trots den tidiga timmen! Busshyra tillkommer.

Shell

Ett världsomspännande företag presenterar sin marknadsföring och berättar om konkurrensförhållande inom energiindustrin. Busshyra tillkommer då det inte finns några allmänna kommunikationer hit.

Skolbesök

Man kan också besöka en skola i Amsterdam eller i närområdet. Besöket består av en tur runt skolan och det ges tillfälle till samtal med de holländska eleverna. Det är mycket viktigt att skolbesök beställs i mycket god tid innan avresan! Observera att loven i Holland inte infaller samtidigt med de svenska. 

Få ett kostnadsfritt förslag på en gruppresa i Amsterdam
Kontakta KILROY
Kontakt