Klassresor till Paris

Studiebesök i Paris

Studiebesök i Paris
KILROY kan hjälpa till att sätta ihop organiserade och relevanta studiebesök i och runtom Paris. Detta kan vara besök på företag, kulturinstitutioner eller sevärdheter av olika slag. Vi kan också hjälpa till med praktisk information om t.ex. kollektivtrafiken.

KILROY har ett brett utbud av studiebesök och vi sätter mer än gärna ihop ett program som är anpassat efter just era behov och önskemål.

Nedan följer några exempel på rekommenderade studiebesök i Paris:

Fragonard - parfymmuseum

Besök det centralt belägna parfymmuseét Fragonard. Tillsammans med en guide ingår en rundvandring på museét där man får ta del av de olika stegen i parfymframställningen. Avslutningsvis finns möjlighet till att testa olika dofter. Besöket tar ungefär en timme och går att göra alla dagar i veckan.

La Cure Gourmande – karamell & chokladfabrik

Besök en traditionell butik med gammaldags bakverk och konfektyr. Guidning och provsmakning i det genuina franska området, Bercy Village ingår. Området är ett gammalt industriområde som rustades upp under 1990-talet och som idag kännetecknas av mysiga restauranger och unika småbutiker.

Le Parisien - fransk dagstidning

Ett studiebesök på den franska dagstidningens huvudkontor i Saint Ouen äger rum mellan kl. 22:30 och 01:00 på natten och ger en inblick i livet på en tidning. Besöket är endast möjligt för gymnasie- och universitetsgrupper. Min. ålder 18 år och max. 15 personer per grupp. Observera att det även finns möjlighet att på förfrågan besöka Le Monde, en annan fransk dagstidning.

Modeshow –Galeries Lafayette

Är man intresserad av mode och design kan man under sin vistelse i Paris passa på och gå på en modeshow hos Printemps Haussmann i Paris. Showen visas varje fredag från kl.15:00. Min ålder 18 år och max. 14 personer i varje grupp.

La Bourse

Palais de la Bourse är Paris gamla börshus som användes mellan 1826 - 1987. I dag är den franska aktiemarknaden helt datoriserat och den hektiska handeln på golvet är kraftigt reducerad. Det är idag möjligt att besöka och göra en rundtur i denna vackra byggnad. Turerna startar varje kvart och håller på i cirka en timme.

Parc de la Villette - Vetenskapsbyn

Parc de la Villette är den största parken i Paris och sträcker sig över 55 hektar. Parken kännetecknas av sina röda extravaganta byggnader. Inne i grönområdet finns även scener och andra platser för uppträdanden av varierande slag då parken står värd för olika konserter, utställningar, teater och utomhusbio. 

Musée du Louvre

Louvren är världens mest besökta nationalmuseum med ett imponerande konstutbud både när det kommer till storlek och samlingar. Kronjuvelen är förstås Leonardo da Vincis världsberömda målning av Mona Lisa, men museét inhyser även Venus från Milo samt Madonnan i grottan. För mer information se www.louvre.fr.

Grande Arche och La Defence

Grande Arche är 1900-talets motsvarighet till triumfbågen och finns i kontors-och höghusområdet La Défense i Paris västra utkant. Monumentet stod färdigt år 1989 och byggdes av den danske arkitekten Johan Otto von Spreckelsen. Designen på bygganden liknar en ihålig kub som är stor nog att rymma hela Notre Dame. Från toppen kan man avnjuta en fantastisk utsikg över hela Paris.

Arc de Triomphe - Triumfbågen

Vid slutet av Champs Elysées står Triumfbågen eller Arc de Triomphe som den heter på franska. Här knyts hela tolv av Paris stora avenyer samman i en stor rondell. Bågen är hela 51 meter hög, 45 meter lång och 22 meter bred. Under valvet finns den "okände soldatens grav" vilket är ett minne av de soldater som stupade under första världskriget och som aldrig blev identifierade.

Eiffeltornet

Det ståtliga Eiffeltornet, som stod färdigt 1889 byggdes till världsutställningen som anordnades för att fira hundraårsjubileet av franska revolutionen. Tornet är ett av världens mest kända landmärken där det sticker upp med sina 324 meter över marken. För mer information se www.tour-eiffel.fr.

Notre-Dame

Den kända katedralen som klassas som ett världshistoriskt monument stod färdigt år 1330. De 400 trappstegen leder upp till båda tornen där den 13 ton tunga Emmanuelsklockan finns. Precis utanför katedralen finns en punkt "Point Zero", varifrån alla avstånd till Paris mäts.

Cimetière du Père-Lachaise

Besök Paris mest prestigefyllda kyrkogård som invigdes år 1804. På denna 43 hektar stora kyrkogården ligger många franska och utländska berömdheter begravda. Edith Piaf, Oscar Wilde, Camille Pissarro, Jim Morrison, Maria Callas m.fl.

Båttur på Seine med Bateux Mouches

Upplev Paris från vattnet! Från Pont d’Alma avgår Bateux Mouches båtarna en gång i timmen under högsäsong. Under vintersäsongen (1/10 - 31/3) är avgångarna 11.00, 14.30, 16.00, 18.00 och 21.00. Behöver inte förbokas. För mer information kontakta oss eller gå in på www.bateauxmouches.com.  

Monets trädgård

I den charmiga byn Giverny, 90 km nordost och Paris ligger den berömda konstnären Claude Monets hus och trädgård. Det var i denna vackra trädgård som det berömda konstverket "The Water Lillies" blev till. Trädgården är endast öppen mellan april - oktober.

Slottet i Versailles

Det kungliga slottet i Versailles, som besöks av tre miljoner turister årligen, har genom tiderna varit ett hem för kungligheter, men även använts som ett galleri för fransk konst och hantverk. Slottets sevärdheter är bl.a. Marmorgården, Operan och det kungliga kapellet. För mer information kontakta oss eller gå in på www.chateauversailles.fr.

Disneyland resort Paris

Cirka 35 km öster om Paris ligger denna nöjespark som är helt klart värt ett besök. Parken består av fem olika temaområden och sammanlagt 49 åkattraktioner. Varje område har sitt eget utseende och tema: Main Street USA (Storgatan i USA tar dig tillbaka till början av 1900-talet). Adventureland (Äventyrslandet tar dig till Indiana Jones expeditioner i Orienten eller hans möten med sjörövare). Frontierland (Gränslandet går genom vilda västern och erbjuder möjligheten att bli guldgrävare för en tag eller ta en tur med tåget till Big Thunder Mountain). Discoveryland (Upptäcktslandet, upplev rymden i en stimulatormaskin eller gör en tur i Space Mountain rutschkanan, där du reser till månen i rymdraketens fart). Fantasyland (Fantasilandet, här möter du alla de figurer vi lärt känna i de tecknade filmerna).

Få ett kostnadsfritt förslag på en gruppresa i Paris
Kontakta KILROY
Kontakt