Klassresor till London

Studiebesök i London

Studiebesök i London
KILROY kan hjälpa till att sätta ihop organiserade och relevanta studiebesök i och runtom London. Detta kan vara besök på företag, kulturinstitutioner eller sevärdheter av olika slag. Vi kan också hjälpa till med praktisk information om t.ex. kollektivtrafiken.

KILROY har ett brett utbud av studiebesök och vi sätter mer än gärna ihop ett program som är anpassat efter just era behov och önskemål.

Nedan följer några exempel på rekommenderade studiebesök i London:

Skolbesök- Harrow School

Besök Harrow School i nordvästra London som är en av de mest ansedda privatskolorna för pojkar i åldrarna 13 - 18 år. Själva besöket omfattar en guidad visning inuti och utanför skolan och dess byggnader. Det är dock inte möjligt att närvara under en lektion. Besöket tar ungefär 1,5 timme.

Skolbesök- Eton College

Skolan grundades år 1440 och är i dag en av världens mest berömda privatskolor för pojkar i åldrarna 13 - 18 år. Här ges ni möjlighet att närvara vid en visning av skolan och dess lokaler tillsammans en engelsktalande guide. Besöket omfattar Lower School, College Chapel och the Museum of Eton Life. Lättaste sättet att ta sig till skolan är med tåg till Windsor station för att sedan promenera i cirka en kvart till Eton College.

The Wetland Centre

Är man intresserad av naturupplevelser är ett besök till naturreservatet Wetland Centre ett måste. Reservatet upptar mer än 40 hektar mark och ligger cirka 25 minuter utanför Londons centrum och nås lättast med kommunala transportmedel. Under besöket får man se många olika fågel-och växtarter som inte finns någon annanstans i London. Själva reservatet fungerar även som forskningsplats inom natur- och miljövård.

Bryggeribesök - Fuller´s Griffin Brewery

Besök ett av Englands många bryggerier! Själva visningen börjar i Mawson Arms pub som ligger i hörnet av Fuller´s Griffin Brewery. Under den innehållsrika turen, som varar i cirka 1,5 timmar, ges ni möjlighet att följa med under hela bryggningsprocessen. Här få ni se, lukta och smaka på de ingredienser som behövs för att få fram den perfekta Fuller’s ”pint”. Observera att besöket inte rekommenderas för den som har anlag för svindel eller är rörelsehindrad. Minimum ålder 14 år.

Backstage tour of BBC Television Centre

Besök British Broadcasting Corporation, en av världens mest berömda TV- och radiostationer. Följ med på en guidad visning och få inblick i bolagets bakgrund och historia. Var med och upplev hur en direksändning förbereds, hur studion byggs upp, hur ljud- och ljussättningar samt kommunikationen mellan programledare och tekniker påverkar sändningen. Själva turen tar cirka 1,5 timmar och kan variera något beroende på vad som sker på BBC dagen för ert besök.

Backstage teater

Följ med bakom scenen till Royal National Theatre, och besök teaterns olika spelscener, Olivier Theatre, Lyttelton Theatre och Cottesloe Theatre. Besök även olika avdelningar som t.ex. kostymavdelningen samt avdelningen för kulisser och snickerier.

Bank of England Museum

Besök Bank of Englands museum och ta del av banken och dess historia. Se hur man handlar på börsen eller välj någon av följande presentationer:

  • General interest (slideshow)
    Detta är en diabildsshow på ca 60 minuter om Bank of Englands historia med tonvikt på produktionen av sedlar samt guldets roll för ekonomin.
  • Financial institution
    17 minuter lång film om Storbritanniens viktigaste finansiella institution. Detta föredrag vänder sig först och främst till studerande med intresse för ekonomi. Efter filmen finns det möjlighet att diskutera/fråga om ämnen från filmen. Räkna med ca 45 minuter–1 timme för denna presentation. 
  • Money presentation
    Här sätts ni in i bytessystemet, valutakvalité, skapande av kredit och inflation. Ni får bl.a. också se en diabildsshow med titeln ”The Curious History of Money”. Besöket varar ca 1 timme. Detta föredrag vänder sig främst till yngre studerande (11 – 14 år). Vi rekommenderar att ni spenderar ca 45 minuter–1 timme på Bank of England Museum före eller efter föredraget. Om ni önskar att besöka Bank of England museum ”med föredrag” skall detta beställas i förväg. För mera information se även www.bankofengland.co.uk.

Chelsea Football Club

Följ med "backstage" på en guidad tur till ”The Blues” stadion Stamford Bridge. Sitt på just din favoritspelarens plats i omklädningsrummet och ta del av spelarnas olika ritualer innan de går ut på planen. Ett besök i pressrummet och Chelsea Museum ingår också i turen. Det går att inkludera lunch (hamburgermåltid) på Shed Bar om det önskas. Shed Bar är en traditionell sportbar med fokus på sportens historia och just Chelsea fotbollsklubb. För mer information se även www.chelseafc.com.

Madame Tussauds

Världens mest kända vaxkabinett. Se bl. a. skräckkabinettet, och ta del av många otäcka episoder i brottens och straffens historia. Upplev även ”Spirit of London”, där man färdas genom Londons historia från 1666 till 1960-talets ”Swinging London”. För mer information se www.madame-tussauds.com.

London Dungeon

London Dungeons är ett vaxkabinett som på ett roligt och intressant sätt återskapar blodiga historiska händelser från Englands historia. Bland de drygt 14 olika utställningarna finns till exempel Stora branden i London, Jack Uppskäraren, Domedagen, Tortyrkammaren och Franska revolutionen.

Jack the Ripper

Berättelsen om Jack Uppskäraren, seriemördaren som mellan augusti och november år 1888 mördade ett antal kvinnor, är en av Englands största klassiska mordgåtor. Polisen i London lyckades aldrig lösa fallen och antalet mördade är fortfarande okänt. Följ med på denna dramatiska tur i mördarens fotspår och vandra längst de gator där allting hände.

London Eye

Upplev London från ovan. London Eye är med sina 135 meter världens högsta observationshjul som restes för att fira tusenårsskiftet (1999 - 2000). Det ligger på Themsens södra sida och har cirka 40 kilometers utsikt i alla väderstreck. Klart värt ett besök då utsikten över London är enastående. Kontakta oss för mer information eller besök www.ba-londoneye.com.

Westminster Abbey

En av de mest kända och välbesökta sevärdheterna i London. Denna gotiska kyrka är den traditionella krönings-och begravningskyrkan för brittiska kungligheter, nationalhjältar, politiker och författare. Westminster Abbey är ett imponerande mästerverk i diverse arkitektoniska och skulpturella stilar. Observera att det krävs en s.k. ”blue badge guide” vid rundvisning i Westminster Abbey och gruppstorlek är max 26 personer. Kontakta oss för närmare info eller gå in på www.westminster-abbey.org.

St Pauls Cathedral

Denna vackra byggnad från år 1710 är norra Europas största kyrka och den näst största katedralen i världen. Idag används St Paul´s Cathedral som säte för den anglikanska biskopen av London, men är mest känd som den katedral som ramat in många stora händelser genom åren, bl. a. Winston Churchills begravning samt prins Charles och Lady Dianas bröllop.

Tower of London

Vid Themsens norra strand i London finns denna medeltida, kungliga borg som under sin 900–åriga historia har varit allt från fort, fängelse, skattkammare samt kunglig residens. Det är också här som de engelska kronjuvelerna finns utställda och som bevakas av de välkända vakterna s.k. beefeaters. Även en grupp tama korpar finns i Towern. Det sägs att när dessa flyttar kommer riket att gå under och för att förhindra en sådan katastrof har de blivit vingklippta. För mer information kontakta oss eller gå in på följande länk:www.hrp.org.uk.

Natural History Museum

Ett besök på det otroligt spännande naturhistoriska museet är ett ”must” under några dagar i i London. Museet är ett av de största museerna för naturhistoria i världen och vann år 1998 pris som Londons bästa sevärdhet. Här finns omkring 40 miljoner zooligiska och botaniska objekt, däribland skelett av dinosaurier, olika fossiler, ett 30 meter långt skelett av en blåval samt en modell av drontfågeln som dog ut år 1690. För mera information se också www.nhm.ac.uk. Studerande går in gratis.

Oxford

Bland hel- och halvdagsturer utanför London rekommenderar vi gärna en utflykt till Oxford. Besök den gamla universitetsstaden med ca. 114.000 invånare varav 113.000 studerar vid något av de 35 självständiga colleges som ligger i Oxford. Missa inte University College som är det äldsta i Oxford.

Windsor Castle

Gör en halv- eller heldagsutflykt till Windsor och besök landets mest välkända slott, Windsor Castle, som sägs vara drottning Elizabeths ”favoritslott”. Slottet är ett av den brittiska monarkens officiella residens och är ett av de äldsta fortfarande aktiva slotten i världen. I närheten ligger även den kända privatskolan, Eton College, där de flesta engelska prinsar har haft sin skolgång.

Stonehenge & Bath

Europas mest berömda forntidsminne beståendes av en cirkelformad megalistisk stensättning, omgiven av en ringgrav och direkt utanför denna en cirkelformad jordvall. Mysteriet om hur och varför själva Stonehenge blev till kommer kanske aldrig att få ett tillfredställande svar. De jättelika stenblocken, som sannolikt stått på samma ställe i ca 5000 år, drar varje år till sig hundratusentals turister. Besök det imponerande Stonehenge norr om Salisbury och få inblick i de många teorier som figurerar kring platsens fantasieggande ursprung. Turen kombineras med ett besök i den historiska staden Bath, mest berömd för sin arkitektur och de romerska baden. Bath är en universitetstad och det var här som författarinnan Jane Austen bodde.

Få ett kostnadsfritt förslag på en gruppresa i London!
Kontakta KILROY

 

Kontakt