Klassresor till Beijing

Studiebesök i Beijing

Organiserade studiebesök i Beijing
KILROY kan hjälpa till att sätta ihop organiserade och relevanta studiebesök i och runtom Beijing. Vi kan erbjuda allt från besök på företag, kulturinstitutioner till sevärdheter av olika slag. Vi hjälper också till med praktiska upplysningar gällande t.ex. kollektivtrafik, visumregler etc.

KILROY har ett brett utbud av studiebesök och vi sätter mer än gärna ihop ett program anpassat efter just era behov och önskemål. Här är några exempel:

Skolbesök

Att besöka en skola utanför Sverige är en spännande och annorlunda upplevelse då skolväsendet kan skilja mycket mellan olika länder. Vi kan hjälpa till att organisera besök på ett kinesiskt dagis, folkskola eller gymnasieskola. Här ges du möjlighet att närvara i undervisningen samt ställa frågor till eleverna efter avslutade lektioner. Engelsktalande guide ingår i besöket.

Lantbruksbesök

Besök ett lokalt lantbruk utanför Beijing och ta del av böndernas vardag. Här ges Ni möjlighet att se hur olika odlingar av t.ex. ris, selleri och tomater går till. Vilka odlingar ni får ta del av beror på när på året besöket görs. En guidad rundtur på gården med en lokal odlare samt engelsktalande guide ingår.

Sightseeing

Beijing är en gigantisk storstad och för att kunna hinna se så mycket som möjligt av denna världsmetropol kan vi organisera en guidad sightseeingtur med buss. Här ges Ni möjlighet att uppleva och ta del av stadens alla sevärdheter och deras fantastiska historia. Under turen besöker Ni bland annat Den himmelska fridens torg, Den Förbjudna staden och Himmelens Tempel. Turen, som är en heldagstur inkluderar transfer, lunch, inträden samt engelsktalande guide.

Den Förbjudna staden

Mitt i hjärtat av Beijing ligger Den Förbjudna Staden som är den tydligaste symbolen för den kinesiske kejsarens makt. Ett besök till världens största palatsområde är ett måste under er besök i staden. Åk dit tidigt på morgonen för att undvika turistmassorna och låt dig hänföras av 890 palats och 9999 rum. Efter avslutat besök i Den Förbjudna Staden kommer man direkt till Himmelska Fridens torg.

Himmelska Fridens torg

När du besöker Beijing bör du inte missa den Himmelska Fridens torg som är världens största torg med en yta på 500 x 880 meter. Stanna upp för en stund och betrakta alla kineser som strosar omkring på torget, njut av Tai Chi-utövarnas graciösa rörelser och ta en titt på ungdomarna som hänger vid en vägg täckt av kinesisk historia. På den Himmelska Fridens torg byggde Mao Zedong sitt mausoleum och där kan man faktiskt ta en titt på hans balsamerade kropp.

Kinesiska muren

Ingen kinaresa är en kinaresa utan att ha besökt Kinas populäraste och mest kända sevärdhet- Den Kinesiska muren. Som världens största byggnadsverk på 640 mil finns här något för alla. Vilken del av muren du vill besöka beror främst på vad du är ute efter- tillgänglighet, färre turister eller en vandring på murens ostörda delar.

Den absolut populäraste och mest turistiga delen är Badalingdelen som lätt nås med expresståg från Beijing. Vägen upp till själva entrén är kantad med souvenirkiosker och här finns mycket att titta på medan gruppen samlas. Tänk på att packa ned bekväma skor samt en varm tröja då Badalingdelen ligger på cirka 1000 meters höjd och kännetecknas av kallare klimat. Själva vandringen tar en hel dag och kan kombineras med Minggravarna eller varför inte ett besök på en cloisonné fabrik?

Minggravarna

Minggravarna heter The Ming Dynasty Tombs på engelska och är ett område 50 km norr om Beijing där 13 av Mingdynastins 16 kejsare ligger begravda. Området är väldigt stort, cirka 120 kvadratkilometer och här finns 13 kejsare, 23 kejsarinnor, 2 prinsar, fler än 30 kejsarfruar samt en eunuck (tjänare till kejsarna) begravda.

Sommarpalatset

Sommapalatset, som var kejsarens sommarbostad under sommarmånaderna är en av Kinas mest berömda trädgårdar och ligger cirka en mil från centrala Beijing. I detta vackra parkområde återfinner man kinesisk arkitektur där berg, sjöar, broar, paviljonger och palats tillsammans skapar en harmonisk omgivning.

Akrobatik

Akrobatik är en traditionell form av gatuteater i Kina och betyder mycket för kineserna. Nästan alla städer i Kina har sin egen akrobatiktrupp som turnerar runt om i landet. Föreställningarna är mycket populära och bjuder på en blandning av akrobatik, trolleri, djurdressyr samt clowner och påminner mycket om en cirkusföreställning. Helt klart värt ett besök då det bjuds på underhållning i världsklass!

Opera

Pekingopera är en traditionell kinesisk operaform som uppstod i Peking under sent 1700-tal. I föreställningarna blandas sång, akrobatik och dialog. De flesta operor har hämtat inspiration från historiska sägner eller klassisk kinesisk litteratur.

Vasfabrik - Cloissone fabrik

Se hur de berömda kinesiska vaserna tillverkas och handdekoreras på en av de många cloisonné fabrikerna. En rundvisning på fabriken ingår där besökarna får ta del av de olika arbetsmomenten där det mesta fortfarande sker för hand.

Få ett kostnadsfritt förslag på studiebesök i Beijing!
Kontakta oss

 

Kontakt